19 december 2010

Det lider mot Jul

Riksdagsarbetet är för tillfället ganska så intensivt med voteringar ett par gånger om dagen samt givetvis debatter ang de olika budgetområdena. Ni som följer kammarens arbete via webb eller tv märker att allt rullar på i en fruktansvärd fart, så det gäller att vara med på noterna och veta hur man skall rösta i de olika frågorna.

För ett tag sedan krävde SD att riksdagen skulle ha en extrainsatt debatt om våldsam islamistisk extremism. Nu har talmannen Per Westerberg godkänt detta, men debatten kommer att hållas efter jul och kommer att bli intressant att följa.

En annan glad nyhet är att vi idag noterade ett nytt rekord i opinionsmätningen från Sifo och får 7,2% jämfört med det tidigare rekordet på 6,9% från föregående månad.
Just nu har jag sett min familj åka hem efter en härlig helg här uppe i Stockholm. Själv fick jag stanna kvar för att förbereda inför budgetdebatten i mitt utgiftsområde. Men helgen har varit avkopplande och vi har strosat runt lite i Gamla stan, shoppat samt givetvis besökt riksdagshuset och badat i poolen där.
I morgon börjar en ny vecka och om allt går enligt planerna så är det sista mötet i kammaren på tisdag sedan är det kammarfritt tills i mitten på Januari. Under tiden så skall det planeras för Årsmöten lokalt och även distriktsårsmöte och syds framtidskonferens, så det rullar på.

Kanske börjar det dra ihop sig att börja planera lite inför jul och nyår, jag har ännu inte börjat att köpa julklappar och som om inte det vore nog så fyller min sambo 45 år på självaste nyårsafton.

Snön faller i nästan hela landet och det ser ut att bli en vit jul, vore det inte för att min familj just nu sitter i en bil på väg hem till Skåne i ovädret så skulle jag säga att det är stämningsfullt med snön, men just nu känns det bara oroligt.

Trots detta så vill jag uppmana till en vit jul inte minst med hänsyn till barnen, ta gärna en snaps till sillen men håll er till julmust resten av kvällen. Julen är barnens och familjens tid, ta vara på det!

12 december 2010

Nederlaget

Riksdagens årliga innebandyturnering är numera avklarad och så även årets nederlag. Trots att vi bara tränat ihop ett fåtal gånger så ställde vi upp i årets innebandyturnering, helt övertygade om att det skulle gå bra. Denna gång så blev det dock inte riktigt som vi tänkt oss och nederlaget var ett faktum.

Jag som är en grymt dålig förlorare sa efteråt att jag inte skall vara med fler gånger, då jag har svårt att släppa en förlust. Men nu är det ju så att jag är en riktig tävlingsmänniska också därför är det numera införskaffat en innebandyklubba, givetvis med lite rosa/lila inslag så att alla skall kunna se att jag är en kvinna när jag harvar runt som världes grovarbetare på banan.

Bilderna är "stulna" från SD:s riksdagsblogg 

Nu är det ju så att vi inte bara spelat innebandy utan vi gör ju lite annat också, vi har t.ex varit på slottet på kungamiddagen och det kändes lite mer glamöröst än en svettig innebandyturnering.