24 oktober 2010

Inget utskottsmöte

Ännu en vecka med riksdagsarbete har passerat och för min egen del så har det varit ganska lugnt eftersom mitt utskott (civilutskottet) inte har haft möte. Jag har fått en välbehövlig instruktion om hur alla dator /telefon funktioner fungerar, av min IT mentor.
Gruppen träffas varje tisdag för gruppmöte där vi diskuterar olika saker, allt från praktiska och organisatoriska frågor till politiska ställningstagande och strategier. Gruppen fungerar jättebra och alla lyssnar till varandras olika synpunkter och infallsvinklar, det är kul att lyssna till olika sätt att se och ta sig an ett problem eller en frågeställning. Julia Kronlid har fått en liten flicka och har ersatts av Stellan Bojerud.
Just nu håller vi på att skriva motioner, få till en bra "skuggbudget", behandla  anställningsansökningar och helt allmänt få grepp om hur allt verkligen fungerar.

Ser fram emot en ny spännande vecka.

16 oktober 2010

Riksdagsarbetet börjar ta form

Så, då får man väl börja med att be om ursäkt för att man inte bloggat på ett tag. Det har varit så otroligt mycket på sista tiden att tiden har helt enkelt inte räckt till.

Nu är jag någorlunda installerad i riksdagen och allt mer börjar falla på plats. Jag trivs bra i min övernattningslägenhet och mitt kontor är inte heller fy skam. Bemötandet har så här långt varit över all förväntan måste jag säga även om mycket fortfarande är på dagisnivå. Att dela kopiator med oss har setts som ett arbetsmiljöproblem och att behöva stå framför eller bakom en Sverigedemokrat i matkön är också väldigt känsligt.

Vi har kastats rakt in i hetluften vad det gäller propositioner som skall läsas och ev motioner som skall skrivas till dem, budgetdebatt och egen budgetmotion, vi skall skriva "vanliga " motioner innan den allmänna motionstiden går ut den 27/10 samtidigt som vi skall lära oss hur utskotten fungerar. Men jag tycker att det ser bra ut så här långt och gruppen fungerar jättebra och alla rapporter om krismöten är tagna ur luften, så det behöver ni inte oroa er för.

Min tanke är att blogga oftare så att ni kan hålla koll på mig och på vad vi jobbar med.

Jag har blivit invald i fullmäktige i Landskrona, ett uppdrag jag tänker fullfölja. I regionfullmäktige så är jag invald som ersättare och den platsen behåller jag tillsvidare, sen får jag ta ställning till hur jag gör om det blir aktuellt att gå in som ordinarie, inte alls säkert att det fungerar att kombinera med riksdagsarbetet, men vi får se.

Som ni säkert har läst så har jag blivit dömd för förtal nu i dagarna. Det handlar om ett inlägg skrivit på den blogg som jag och min sambo, Stefan drev tidigare men som ingen utav oss har skrivit. Killen som vid det tillfället var med och drev bloggen kopierade ett inlägg från en annan blogg, vilket också framgick i inlägget. Trots att jag påtalat att jag inte skrivit inlägget så gör Tingsrätten bedömningen att jag trots det skall hållas ansvarig. Jag kommer med största sannolikhet överklaga domen så vi får se var det hela slutar. Jag tänker i alla fall kämpa vidare för jag vet att jag inte har gjort något fel så jag fotsätter mitt arbete lika stolt och rakryggad som tidigare. Samtidigt så får jag tacka för alla uppmuntrande, stödjande mail och samtal jag har fått det får humöret att hålla sig uppe när allt känns orättvist och jobbigt.

När jag nu är igång och tackar så får jag passa på att även tacka alla som gett mig och Sverigedemokraterna förtroendet att vara med och styra Sverige, utan er alla hade vi inte nått vårt mål att komma in i riksdagen. Till alla Er fantastiska människor som jobbat hårt dag och natt i valrörelsen vill jag bara säga: ÄNTLIGEN! Äntligen har ert hårda och ihärdiga arbete gett resultat i såväl kommun som region och riksdag. Ni är guld värda och denna seger är inget annat än ett rent lagarbete.