3 augusti 2010

Nyheter, svek och påhopp

Det händer mycket i den politiska världen för tillfället, både för egen del och rent allmänt. Själv har jag ännu en liten torgmötesturné på gång, där jag verkligen glänser. Det är nämligen jag som har koll på ljudutrustningen och hur den kopplas, det känns ganska fräckt bland alla killar.

Annat som händer är att det är på tapeten att diskutera romernas situation i Sverige och i detta ämne har även jag uttalat mig.

Pensionärerna verkar bli den grupp som de olika partierna försöker flörta med inför valet, men vad är flörten egentligen värd för dem? KD:s partiledare Göran Hägglund vill sänka skatten för pensioner med 2,5 miljarder nästa år, vilket är jättebra men hur trovärdigt är det egentligen?
Vi minns KD:s flört med barnfamiljer och personer bosatta i glesbygden inför valet 2006 när de utlovade sänkt bensinskatt? Alla vet vi ju hur det gick med det löftet. Nu försöker man attrahera en annan grupp eftersom förtroendet förmodligen är förbrukat i de grupper som lät sig ”luras” 2006.

Årets valrörelse kommer med största sannolikhet innehålla massor av smutskastning framförallt kommer SD att smutskastas och misskrediteras. Tv 4 är i ropet att dra igång det hela genom att sända en dokumentär om Sverigedemokraternas väljare skapad av journalisten och författaren Lena Sundström. Lena menar att medierna pratat oproportionerligt mycket om Sverigedemokraterna. Därför handlar hennes dokumentär inte om partiet, utan om våra väljare. Utifrån detta kommer hon förmodligen att sätta sin etikett på SD som parti, ännu en gång.

KDU skulle dela ut valmaterial vid järnvägsstationen i Lund men de blev  trakasserade av en grupp svartklädda killar. Valarbetarna tvingades fly från platsen.
Sådana händelser är tyvärr SD:s vardag och nu verkar det ha spridit sig. Hur långt skall det gå och vad är egentligen syftet, att alla skall tycka likadant? Jo, det är ju en snygg demokrati. Denna typ av händelser måste få ett slut och åsiktsfriheten måste få större spelrum.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar