13 november 2010

Politik, överläggningar och blåmärken.

Då är jag på hemmaplan över helgen igen. Veckan har gått ovanligt fort men det kan bero på att jag åkte till Stockholm i tisdags morse och hem torsdag eftermiddag. Jag trivs fortfarande oförskämt bra i min lägenhet och om sanningen skall fram så längtar jag för första gången på många år, till julen och advent. Det beror på att min arbetsplats inte ligger långtifrån Gamla stan, som lär vara ännu vackrare när det är julskyltat. Vi har bokat in oss på en tid i en liten idrottshall för att spela innebandy en kväll i veckan. Jag har bara varit med denna och förra veckan men det krävdes inte många minuter för att konstatera att det var längesedan man var vältränad. Lite blåmärken här och var har jag fått men det är smällar man får ta när man tror att man fortfarande är 20 år och kan mäta sig med killarna i innebandy.
Politiskt arbete har det också blivit i veckan som gått.

Civilutskottet som jag sitter i har haft möte tisdag och torsdag, det har varit ärenden som budgetramar, konsumentkreditlag, grönböcker från EU mm.
Varje vecka så har SD-gruppen gruppmöte samt ett informationsmöte.

Region Skåne har varit i Stockholm för att träffa Skånska riksdagsledamöter för att mingla, lära känna och för att informera om verksamheten.

Lokalt så är det för tillfället arbete med valberedningen som skall lämna förslag på hur vi skall bemanna Landskronas nämnder och styrelser. Samtidigt så håller vi på med att förhandla i partiöverläggningar som aldrig tycks ta slut. Ny träff på söndag, trots att det är farsdag. Utbildning med fullmäktigegruppen skall jag också hinna med innan jag åker upp för en ny vecka i Stockholm.

Ha en trevlig helg!

12 november 2010

Glömt att publicera, låg i utkast

Då börjar jag än en gång med att be om ursäkt för att jag inte har bloggat på länge. Sverigedemokraterna har verkligen inte legat på latsidan i riksdagen. Motionstiden har gått ut och trots den korta tid vi haft på oss så har vi lämnat in en hel del motioner. "Skuggbudgeten" är inlämnad och allmänpolitiska debatten avklarad och jag måste säga att jag är stolt över alla mina partikamrater som gjort ett fantastiskt jobb inte minst i sina anföranden och efterföljande debatter i kammaren. Vår fantastiska partiledare har varit med om sitt livs första partiledardebatt och som vanligt så gör han ingen besviken.

Själv har jag suttit och lyssnat och lärt i kammaren. Mitt första utskottsmöte var i torsdags och varade hela 20 minuter :-)
Det skall bli skönt att få en lite mer inrutad tillvaro i riksdagen så att jag kommer in i arbetet. Nu blir det till att sätta sig in i de motioner som har hamnat på bordet i mitt utskott och lämna in synpunkter på dem. Arbetet och begreppen skiljer sig en hel del i från det lokalpolitiska.
När det gäller det lokalpolitiska arbetet så har vi varit på vårt första fullmäktige. Nu är det bara att kavla upp ärmarna och jobba stenhårt och målmedvetet. Se upp Landskrona för nu har SD mer än ett fåtal politiker i fullmäktige, som har för avsikt att gå upp i talarstolen.

Nästa veckas riksdagsarbete för min del är utskottsarbete tisdag och torsdag samt en stund i kammaren eftersom det är votering och stadsministerns frågestund.