17 februari 2011

Utnyttjat vår vågmästarroll

Civilutskottet vill att regeringen berättar vad den gjort för att lax och ål ska kunna vandra.

När vi behandlade ärendet och de inkomna motionerna i Civilutskottet så yrkade Alliansen avslag på motionerna medan de rödgröna yrkade bifall och jag ytnyttjade vår vågmästarroll och avjorde frågan. När det senare skulle upp för justering så hade Alliansen svängt och yrkade bifall de också, de ville säkerligen inte förlora en omröstning på en för dem så obetydlig fråga, i kammaren.

Det har även behandlats en proposition Bättre möjlighet till skuldsanering (CU9)
Prop. 2010/11:31 och tillhörande motioner.
Även här fick jag agera vågmästare och Alliansen fick se sig besegrad, så det skall bli intressant att se hur kvittningssystemet fungerar när det är dags för votering i kammaren. Detta är en betydligt större fråga och ett mer svidande nederlag. Läs vad GT skriver under rubriken : S +SD = nytt nederlag för regeringen.

Nu är det en veckas kammarfritt som det kallas och arbetet sker på hemmaplan med förberedande av anförande till ovannämnda debatter samt ett studiebesök för att förkovra mig lite i bostadspolitiken. Att bara bädda ner sig med sin förkylning är inget alternativ, det gäller att köra på i full fart och inte känna efter.

2 kommentarer:

 1. Bra jobbat Carina!
  Vad kul att läsa om ditt arbete i riksdagen :)
  /Andreas i Landskrona

  SvaraRadera
 2. Bra jobbat med skuldsaneringsfrågan, det finns massor av evighetsgäldenärer i Sverige. Kan SD bli partiet som lyssnar och hjälper dessa att ta sig ur skuldfällan?

  Ta kontakt med Ulrika Ring om du vill veta mer om detta. http://blogg.segra.se/

  Kolla även vad föreningen Insolvens skriver: http://www.insolvens.se/

  //Magnus

  SvaraRadera