6 april 2011

Vågmästare

I dag är det inte utan att man känner sig stolt och känner att man verkligen påverkar. Mitt utskott, civilutskottet har behandlat frågan ang ny skuldsaneringslag. Ett förslag som dragits i långbänk.
Förslaget i sig var det inget fel på men det var inte heller någon större förändring för privatpersoner.

Med anledning av det så skrev s, mp och v en följdmotion som skulle innebära klara förbättringar och jag ställde mig i utskottet bakom deras motion utom på en punkt, att sänka återbetalningstiden vid skuldsanering från 5 till 3 år. I och med att jag utnyttjade min vågmästarroll så vann de förslagen majoritet i utskottet och alliansen reserverade sig.

Väl i kammaren vågar inte alliansen yrka på sin reservation, förmodligen för att slippa ett voteringsnederlag och därmed också medias uppmärksamhet. Eftersom ”mitt förslag” också blev utskottets förslag så blev det bifall till utskottets förslag i kammaren och då uppmärksammas det inte på samma sätt som när man voterar.

För vår del spelar det ingen roll för vi fällde regeringen i frågan och fick som vi ville.
Tänk att ”lilla” jag har gjort så stor skillnad för de överskuldsatta och bidragit till att fälla regeringen, det känns stort!

Mitt anförande i kammaren kan ni se här:


Bjuder också på lite skratt genom att lägga in mitt förra anförande i kammaren. Lägg märke till hur jag flåsar. Anledningen till detta är min dåliga kondition. Jag fick nämligen springa till kammaren, då jag sett fel i talarlistan och satt i godan ro på mitt kontor när jag upptäckte att det var 4 min kvar tills jag skulle upp i talarstolen så jag greppar mina papper och springer dit. Väl där är jag redan uppropad och går rakt upp i talarstolen, helt flåsig och andfådd. Så kan det gå när man är förvirrad, kände mig inte lika stolt och nöjd då men det bjuder jag på :-)

2 kommentarer: