24 september 2010

Fantastiskt, gigantiskt och helt overkligt

Då är man i Stockholm, det är ganska overkligt.
Massor av information och praktisk planering har det varit, men också en del politiska diskussioner. Riksdagshuset är gigantiskt och kan snarast liknas vid någon form av "gated community" eller varför inte skyddad verkstad. Här verkar finnas allt.
Men det är väl lika bra att erkänna direkt att jag redan yrat bort mig en gång så att jag fick göra som i Vem vill bli miljonär d.v.s.ringa en vän! Skratta ni, det är inte lätt :-)  Kaffe automaten hittar jag till nu i alla fall, måste vara min överlevnadsinstinkt.
Det är långa dagar och mycket arbete som väntar och som det ser ut kommer jag att få vara borta från min familj 10 dagar och bara det är en prövning även om allt här är nytt och spännande.

Idag gick jag gick in i Plenisalen och det var högtidligt som ett kyrkobesök, jag kände mig stolt men ödmjuk inför mitt uppdrag. Nästa vecka kommer vi förhoppningsvis att installeras på våra arbetsrum så att vi kan komma igång med det politiska arbetet.

Tack alla som hjälp mig till mitt livs äventyr!
Kram på er från Verklighetens röst i riksdagen

21 september 2010

Tack alla!

TACK ALLA UNDERBARA MÄNNISKOR!
Tack alla som på olika sätt stöttat och jobbat hårt för Sverigedemokraternas riksdagsinträde.


Nu är vi där, vi är där för att stanna, vi är där för att påverka och röra om i den politiska grytan.


Mina vänner, vi är i RIKSDAGEN!!!

18 september 2010

Inte om utan med hur mycket

Nu är det spännande tider, i morgon vid den här tiden sitter jag på valvakan i Stockholm, saknar mina lokala partikamrater, men firar med så många andra.
Igår var Jimmie på besök i Landskrona och det blev lyckat. Trots att knappt någon visste om det kvällen innan så lyckades vi kraftsamla och sluta upp. På morgonen bildades en sms-kedja och folk från Trelleborg, Hörby, Eslöv mm tog sig till Landskrona och det visar på stor styrka. Tack alla som ställde upp!!

I Onsdags var jag på debatt med (eller mot) Landskronas kommunalråd, det var roligt och gick ganska bra. I övrigt är det de vanliga arbetsuppgifterna så här i valtider, som jag har sysslat med. Svara i telefon, dela material mm. I måndags åkte vi dock till Gekås i Ullared och stod och delade material till vi blev "bortkörda" eller i alla fall tillsagda att vi inte fick stå där.

Nu blir det till att sova sin sista natt som aktiv i "partiet utanför riksdagen", i morgon natt sover jag säkert inte alls, jag kommer att vara för uppspelt och glad.
Frågan är inte om SD kommer in utan med hur mycket!

Ha det gott alla underbara människor, i morgon tar vi Sverige med storm!

7 september 2010

Lokalpolitiken i Landskrona

I mitt första inlägg här på bloggen så skrev jag rubriken ”Följ mig på min resa till riksdagen” och detta inlägg har inte med min resa att göra, eller är det kanske en direkt bidragande orsak till att resan slutar just i riksdagen, avgör själv :-)

• Fler jobb – inom äldreomsorgen, skola och andra kommunala verksamheter.

• Gratis buss åt alla och mer stöd åt föreningslivet.

• Kommunen ska dessutom gå i bräschen för sex timmars arbetsdag med bibehållen lön för sina anställda.

• Utländsk bakgrund ska det bedömas som en merit vid anställning i kommunen. Alla nivåer i kommunen ska spegla befolkningen i Landskrona.

Ja, så står det i Vänsterpartiets lokala partiprogram i Landskrona där de säger sig göra stora satsningar på offentlig verksamhet. Kommunen kan spara pengar genom att ha verksamheterna i egen regi i stället för att privatisera. – säger Cecilia Mattsson, Vänsterpartiets första namn i Landskrona.

Men några skattehöjningar ska det inte bli och hur satsningarna ska finansieras framgår inte av programmet.

– Det handlar om prioriteringar menar Cecilia Mattsson.

Hur skall jag då kommentera detta? Det mesta talar sitt tydliga språk men jag skall delge er en del synpunkter i alla fall.

– Det handlar om prioriteringar! Jag tror bestämt att jag håller med Cecilia Mattsson, hur udda det än känns. Naturligtvis handlar det om prioriteringar och jag prioriterar välfärden som våra äldre byggt upp och som vi idag bara tar förgivet.

Ett samhälle i balans kräver att det kommer in skattepengar i samma omfattning som det betalas ut bidrag och subventioneras. Det vore ju klädsamt om vänstern på något sätt indikerar hur de tänker finansiera detta. Men jag kan inte säga att jag är förvånad för dessa ofinansierade satsningar kommer från ett parti som inte ens lyckats prestera någon budget för nästa år.

Utländsk bakgrund skall ses som en merit vid anställning, är ungefär lika befängt som att generellt säga att det skall vara en merit att komma från Lund. Klart att det finns de anställningar då det kan ses som en merit att ha utländsk bakgrund, men det är väl rimligt att avgöra ifrån fall till fall. Jag kan inte låta bli att tänka lite tvärtom här, ponera att Sverigedemokraterna säger att det skall ses som en merit att vara svensk vid anställning i kommunen. Rubrikerna kan ni ju tänka er själv. Jag tänker inte vara med att diskriminera det svenska folket, det är illa nog som det är.

6 timmars arbetsdag med bibehållen lön låter ju kanon, varför inte slå på stort och kräva heltidslön till alla stadens invånare? (ironi) Formuleringen är dock lite otydlig för tänk på dem som idag jobbar 4 tim/dag (mer ironi)

Än en gång, vem skall betala detta? Vad skall prioriteras bort? Inte nog med 6 timmars arbetsdag alla bidragstagare som ”tvingas” ut i praktik skall väl också ha fullt betalt? Hur tänker Vänsterpartiet när de säger att kommunen kan spara pengar genom att ha verksamheterna i egen regi i stället för att privatisera? Syftet brukar vara det motsatta att få likvärdig eller bättre kvalitet till lägre pris genom privatisering. Det är väldigt lätt att slänga ur sig en massa populistiska och helt ogenomförbara förslag i en valrörelse men det är en annan sak att leva upp till dem efter valet.

6 september 2010

Lär av Danmark - uppdatera den svenska välfärdsmodellen

Kan lika bra lägga min debattinsändare här för jag lär inte få in den någonstans, Expressen har i alla fall svarat att de inte kan ta in den på grund av att det inte finns utrymme, men det är över en vecka sedan jag skickade den till HD och behöver jag säga att den inte publicerats? Här kommer den enbart till Er !!
_______

Lär av Danmark - uppdatera den svenska välfärdsmodellen

Väl i riksdagen så finns det alla möjligheter till samarbete. I Landskrona så sa samtliga partier att de inte skulle samarbeta med Sverigedemokraterna före valet 2006. Efter valet har tonen varit en annan. Vad säger att det skulle vara annorlunda i riksdagen?

Lika säkert som amen i kyrkan så levererar Folkpartiet förslag som av etablissemanget utdöms som flirt med sverigedemokratiska väljare. Det senaste i raden av utspel är Nyamko Sabuni som i sin nyutgivna bok "Det nya Sverige" lyfter fram förslaget att utlandsfödda och nyanlända kvinnor ska ha kortare föräldraledighet för barnens skull och främja arbetslinjen.

Nyamko Sabunis förslag om att göra förändringar i den svenska välfärdsmodellen genom att korta utlandsfödda kvinnors föräldraledighet utifrån för barnens bästa liksom att skapa incitament för kvinnor att fortare för att komma ut på arbetsmarknaden. Kritiker menar på att det skulle rasera den svenska välfärdsmodellen. Sanningen är den att den svenska välfärdsmodellen har krackelerat och blivit en form av Potemkinfasad för att invagga medborgarna i en falsk trygghet. Den svenska välfärdsmodellen är konstruerad av Per-Albin Hansson och förutsåg aldrig möjligheten till fripassagerare från jordens alla länder. Vår välfärdsmodell bygger på att alla bidrar efter förmåga och får efter behov. När systemet blir överbelastat av människor som aldrig bidragit men som tilldelas resurser som de aldrig hjälpt till att samla ihop så uppstår det obalans.

För att uppdatera den nordiska välfärdsmodellen borde svenska politiker släppa högmodet och istället lyfta blicken och se vad som skett i Danmark. Danmark har haft en liknande välfärdsmodell likt den svenska men danskarnas välfärdsmodell har uppdaterats och anpassats efter utvecklingen. Det mest självklara är att i Danmark har man insett och vågar tala om invandringens påverkan på samhället och på välfärdssamhället.

För att återknyta till Nyamko Sabunis förslag om begränsade möjligheter till föräldraledighet för utlandsfödda kvinnor så har ”Liberal Alliance” i Danmark föreslagit att anhöriginvandrare och arbetskraftsinvandrare under de sju första åren i Danmark inte ska ingå i det offentliga sjukförsäkringssystemet utan ska tvingas köpa en privat sjukförsäkring istället för att överhuvudtaget få uppehållstillstånd. Förslaget har tagits emot positivt av såväl regeringspartiet Venstre som Dansk Folkeparti som menar att invandrare med specialkompetens kommer få en privat sjukförsäkring betald av deras arbetsgivare.

Med utgångspunkt att tillgång till välfärdssystemet ska intjänas likt pensionen så är det en sund och förståndig insikt som man i Danmark kommit fram till skillnad från i Sverige där den dominerande och politiskt korrekta uppfattningen är att Sverige ska vara socialkontor åt hela världen.

Med närheten till Danmark och erfarenheterna från Landskrona så tror jag det är möjligt att göra Sverige till ett bättre land att leva och bo i. Det krävs bara att vi lyfter blicken och öppnar upp för en saklig och konstruktiv debatt med respekt för varandras åsikter. Kan man i Danmark så kan vi i Sverige.
Carina Herrstedt, Sverigedemokraterna
Riksdagskandidat nr 4

4 september 2010

Fullt ös i valrörelsen

SD har gjort utskick till alla hushåll i Sverige och det har naturligtvis gjort att telefonerna gått varma. Två dagar har jag tillbringat med att svara i telefon då det är et väldigt tryck. Det ringer en massa personer och säger att de fått vårt utskick och att de vill veta mer. Det finns också dem som bemödarsig med att sitta i vår telefonkö för att enbart beklaga sig över att de fått vårt utskick, istället för att bara slänga det i soporna om de nu inte vill läsa det, men det är bara en liten klick, övervägande är fruktansvärt positiva och det är kul. Det ända som kan stoppa oss nu är det utbredda valfusket. Det är så pass utbrett att vi tvingats att lägga upp en E-mail adress dit man kan anmäla valfusk.

Nu när det flesta förberedelserna inför valet är klara så unnade distrikt syds ordförande oss en afterwork nu i kväll. Vi träffades och åt gott samt hade lite tävlingar av olika slag. Givetvis så hade jag inte för avsikt att förlora och det såg "mitt" lag till att jag slapp :-)
I morgon så är det torget som gäller samt lite flygbladsutdelning i brevlådorna, för att på söndag åka till Jönköping på en presskonferens, fullt ös alltså. Händelsen med Landskronas Per Wahlberg tänker jag inte skriva om mer än att Per är en underbar människa och det förblir han i mina ögon trots att han gjort ett övertramp som är olikt honom. Han har trots allt visat en stor respekt för partiet och det skall han ha all heder för.