27 augusti 2010

HD agerar Paparazzi

Här kommer ett långt inlägg vilket jag i vanliga fall är allergisk emot.
I början av nästa vecka kommer Hd Landskronaposten att göra ett reportage om majoritetens relation med oppositionspartierna. Det hela är sig naturligtvis ett försök att inbilla Landskronaborna att Treklövern har ett samarbete med SD. Får jag gissa vilt så har syftet från början varit att få till en vinkling som antyder att jag har ett förhållande med Torkild Strandberg (FP).

Så här är det nämligen. Torkild har hela tiden respekterat och behandlat oss Sverigedemokrater på ett hedervärt sätt. Att säga att jag (och min sambo) kommit Torkild nära är kanske inte rätt ord men vi har kommit att bli vänner i alla fall trots att tongångarna rent politiskt går höga mellan varven. Upprinnelsen till reportaget som skall komma är att HD:s fotograf på ett fullmäktigemöte på långt avstånd fotograferar Torkilds mobil och förstorar upp ett Sms och Scoopet är ett faktum när det kommer från en Sverigedemokrat vid namn Carina Herrstedt som skickar ett sms som börjar med ”du é för go”

Detta hände i Mars-April så vem vet i vilka buskar Hd har smugit i förhoppning om att komma på en smaskig historia?

Varför väntar man med att skriva något tills veckorna innan valet, jag det är upp till er att fundera ut.

Hd ringer inte upp mig för att ställa några frågor utan har för avsikt att publicera mitt sms i tidningen, helt taget ur sitt sammanhang. Så här skall jag ge en förklaring.

Jag har sedan fullmäktige började webbsända, tittat på alla sammanträden hemifrån och det har jag också berättat på ett möte med arbetsutskottet. Det nu aktuella fullmäktigemötet var av mindre intressant karaktär, för att uttrycka mig fint. Det var en massa årsredovisningar på dagordningen och jag skickade ett sms till Torkild med en kommentar om mötet, varvid han svarade ”tittar du på detta?”

Svaret från mig blev ”ja, det måste vara något fel i huvudet på mig :-)”

Torkild svarar ”ja, det kan jag intyga”och där av min ironiska inledning på nästa sms ”du é för go” Sms:et fortsätter med att jag berättar att jag gör annat under tiden och att jag skruvar ner ljudet när Eva Örtegren talar. Att jag skruvar ner när Örtegren talar är underförstått att jag inte lyssnar så mycket, för Örtegren är väldigt flitig i talarstolen på mötet, hon är nämligen en av få som verkligen lusläser årsredovisningar och sätter sig in i dem ordentligt, således inget personligt emot henne.

Detta sms är så intressant av någon anledning att det alltså blir föremål för publicering i tidningen, visst är det fantastiskt?

Jag skrev ett mail till hd där jag förklarade att jag hört talas om reportaget men att jag förutsatte att de kontaktade mig för att höra min version. Nog ringde de alltid men var som vanligt helt oförstående över min synpunkt att publicera ett privat sms från mig. Jag har sms:at Niklas Karlsson (S) också under ett möte som vi båda satt på och det var däremot politiskt och strax innan ett beslut, jag har lånat en bok av Niklas Karlsson osv. Vad är det som är så konstigt med att politiska motståndare kan skilja på politik och privatliv. Jag har inte samma politiska åsikter som dem men det hindrar inte mig från prata med dem. Jag pratar med många politiska motståndare, sms:ar dem också. Jag har blivit uppring av politiska motståndare som bett att få komma hem till oss och diskutera politik, och det är inte Torkild eller någon annan från FP. Jag kan inte se något konstigt med det, men som sagt det är kanske något fel på mig. Är det så att politiken skall hindra mig i det sociala samspelet så vet jag inte om jag är intresserad. Hur som så skall vinklingen i reportaget bli intressant att läsa. Nu vet ni i alla fall varför jag skriver ”du é för go” till Torkild (ironi) synd bara att jag inte svarade som jag gör många andra gånger när någon säger något ofördelaktigt om mig ” jag tycker om dig också” Det skulle ha smällt högre!!

Detta är det mest meningslösa inlägg jag kommer att skriva här på bloggen och jag har egentligen ingenting att förklara eller ursäkta utan mitt syfte var egentligen bara att visa Hd:s bristande pressetik när de till och med fotograferar sms, tala om dåligt omdöme.

26 augusti 2010

SD flaskor rör upp känslor

Idag har jag varit på kommunstyrelsemöte. I vanlig ordning så tog jag med mig den allra finaste av vattenflaskor, SD flaskan :-)
Den fylldes med vatten ett flertal gånger under pauserna på mötet. Vanligtvis så finns det vattenkaraffer i lokalen eftersom det inte längre är tillåtet för kommunen att köpa in flaskvatten p.ga. att vi fått igenom vår motion. Idag fanns det inget vatten att tillgå eftersom någon förmodligen glömt bort det. Denna miss i kombination med att jag hade en egen flaska  har med all sannolikhet retat en del. Socialdemokraten Mecide Özer kunde i samband med mötets avslutande inte längre hålla god ton utan påpekade för hela kommunstyrelsen att "det finns minsann inget vatten och de som sett till att det är så sitter med flaskvatten" Jag svarade naturligtvis att det var vanligt kranvatten och sen tyckte nog resten av församlingen att det var så urbota korkat av henne att de bara reste sig och gick. Varför öppna foderluckan om man inte har något annat än oförskämdheter att säga? Hon var säkerligen bara avundsjuk för att jag hade en så fin flaska med bild på mig själv eller så tålde hon inte att hennes parti röstade för mitt yrkande i ett ärende :-)

25 augusti 2010

Pysselklubben har haft möte

Idag har det varit fullt ös i vår partilokal igen. Det har snickrats och klistrats affischer i oändlighet. SD Landskrona har inte tidigare affischerat inför ett val och har därför inte heller ett förråd att gå ner i för att hämta upp färdigt material.
Vilka underbara människor det finns och som ställer upp i vått och torrt. Jag hjälpte till med att klistra ett par stycken, men det var allt. Har en liten känsla av att det dessutom blev lite bättre när jag höll mig borta. Folk i allmänhet tänker nog inte på vilket jobb som ligger bakom det här med att affischera. Någon skall göra layouten till bilderna, någon skall beställa "byggmaterial" Det skall spikas ihop, limmas, skäras till mm och som om det inte vore nog så skall någon köra runt och sätta ut dem för att dagen efter valet plocka in dem igen. Nästa val är ju det mesta arbetet visserligen gjort men det känns inte som en tröst nu.
Inte hör jag dessa outtröttliga personer gnälla vid något tillfälle, det är alltid samma glada leende och samma härliga kramar som möter en i dörren. Det är ett härligt gäng jag har runt om mig.

Nu har vi i alla fall börjat att sätta upp våra affischer och fler lär det bli till helgen. I morgon blir det inte mycket partiarbete för vi har heldagsmöte med kommunstyrelsen (besiktningsresa).

Vänsterpartister gör bort sig inför tv team

Efter att ha rest runt en del de senaste veckorna så har jag då äntligen landat i Landskrona, eller i alla fall kommit hem till familjen. Två dagar har jag hunnit med att stå och dela material och träffa väljare. Jag måste bara erkänna att Vänsterpartiet i Landskrona måste ha det värsta drägget, om ni ursäktar språket. Ingen annanstans finns det någon jämförelse, vi har på flera ställen i Småland stått sida vid sida med Vänsterpartiet, helt utan problem har vi tittat i varandras material och småpratat lite, men inte i Landskrona inte.
Här körs det med en helt annan mentalitet och V faller på eget grepp när de beter sig som de gör. Sist i raden av dumheter och förmodligen den mest korkade av dem alla är när kommuntjänstemannen (kvinnan) och tillika vänsterpartisten ställer sig och skriker "ni är nassar, ni är nassar, jävla nazister" mitt på en parkering i Landskrona. Spektaklet filmades dessutom av ett tv team som var på plats.

Jag finner inga ord för hur olämpligt det är. Hennes man och partikamrat som är lärare var inte sen med att hänga på. Med tjänstmän och lärare som har ett sådant beteende så är det inte utan att man kan ha en viss förståelse för att Landskrona är i den situation som råder.
Läs mer om detta korkade beteende här

23 augusti 2010

Väljarmöte

Dagen har tillbringats i ett regnvått och stundtals kallt Malmö. Vi är ett gäng som har mött väljare och delat ut information till intresserade på olika platser i Malmö. Malmöborna verkar dock lite uppgivna överlag och menar att allt redan är försent. Vi lyckades dela ut en hel del material trots dåligt väder. I morgon eftermiddag så kommer vi att vara ett gäng som entrar Landskrona med en massa information oavsett väder, det finns ingenting som stoppar en Sverigedemokrat inte ens etablissemanget och media. Nu går ögonen i korspå mig och jag tänker lägga mig för jag börjar morgondagen med ett möte kl 8,30

22 augusti 2010

Hackerattack mot SSU

En utav dagen tidningsrubriker handlar om hackerattacken mot SSU och den information som läckt från deras interna sida. Jag som så många andra har fått deras debattunderlag mot Sverigedemokraterna mailat till mig. Naturligtvis så är det inte ok att någon hackar eller på annat sätt förstör hemsidor och dyl. oavsett vilket parti som blir drabbat. Jag kan dock inte låta bli att kommentera en del i deras smått underhållande dokument.

De skriver om SD:
De är arbetarfientliga, kvinnofientliga och främlingsfientliga. Sverigedemokraterna bryr sig inte om jobbfrågan, de har en oansvarig ekonomisk politik och en politik för ökade klyftor.
Oansvarig ekonomisk politik? I hur många kommuner runt om i landet har S lagt en budget baserat på pengar som inte finns? De lägger en budget utifrån att de skall sitta i regering och kunna styra över stadsbidragen och det om något kallar jag oansvarigt.
Är det kvinnofientligt att ha ett barnperspektiv eller att låta föräldrarna själv avgöra vem som skall vara hemma med barnen, om kvinnorna inte vill vara hemma så säger de väl det eller är menar S att alla män är dominanta och överlägsna kvinnan? Klyftorna och motsättningarna lär inte bli mindre sålänge vissa grupper i samhället har särrättigheter och är förfördelade på andras bekostnad, det ökar däremot motsättningarna.

I ena stunden skriver S att:
Personer som kommer till Sverige och börjar jobba skapar ökad efterfrågan, betalar skatt och stärker vår ekonomi.
Och i nästa stund menar de att:
Personer med utländsk bakgrund drabbas ofta hårdare när arbetslösheten ökar. Då ökar ibland deras bidragsbehov.Lösningen enligt S torde då vara att i en lågkonjunktur öka invandringen för att få en ökad efterfrågan och stärkt ekonomi, eller?

I snitt skulle varje svensk kommun ta emot 2-3 flyktingar om året – trots att vi är ett av världens rikaste länder. Världen har 20 miljoner flyktingar. Er flyktingpolitik är inhuman och hänsynslös.
Jag menar att vår invandringspolitik som jag väljer att kalla det för, då det endast är en liten bråkdel av dem som kommer hit som har flyktingstatus, är den mest humana. Det baserar jag på att vi vill begränsa invandringen för att kunna ta hand om de som redan lever i Sverige, det är inte humant att ta emot fler än vi kan skapa förutsättningar för. Det är inte humant att ta emot personer som vi i många fall inte ens har bostäder eller arbete till. Vi ger dem inte direkt rätt verktyg för att lyckas i samhället och då pratar jag om dem som verkligen vill göra rätt för sig och som vill bli en del av vårt samhälle. Tala om för våra pensionärer att Sverige är ett av världens rikaste länder och fråga om de känner det så?

Du kan läsa hela dokumentet här
Jag kommer att lägga upp fler personliga kommentarer och spontana reflektioner på dokumentet senare. Förövrigt är det ett helt värdelöst dokument då S inte ens tar debatten med oss.

18 augusti 2010

Sista dagen på min valturne´

Sitter på hotell och saknar min familj, men detta är sista natten innan jag kör för fullt i hemtrakterna istället, nu får Småland, Halland och Kronoberg fortsätta sin valkampanj på egen hand och det tvivlar jag inte på att de kan. Det är jättekul att åka runt och träffa partikamrater som man tidigare bara hört talas om men som man nu får ett ansikte på. Jag har träffat så många trevliga positiva energisprudlande människor att det känns som att jag hämtar min kraft här uppe. Samtidigt så är det naturligtvis lite jobbigt att inte kunna vara hemma och stötta lokalt, men nu kör vi för fullt hela september.

Jag hade så stora planer för valkampanjen, jag skulle driva en personvalskampanj, men istället för att göra detta för egen vinning så har jag omprioriterat och har valt att lägga tiden på att stötta de aktiva runt om i distriktet, ett val som jag inte ångrar. Mitt primära mål är att vi kommer in i riksdagen och att vi finns representerade i så många kommuner som möjligt. Jag är anställd som valarbetare och kan stolt säga att jag gjort mitt jobb så här långt, de aktiva känner ny energi när vi visar dem lite extra intresse och det är just den energin vi behöver, vi skall inte gömma oss bakom datorer och telefoner, vi måste ut och kommunicera med väljare och stötta våra aktiva runt om i distriktet.

Oavsett vilket så skall det bli skönt att komma igång på hemmaplan också.

Vila i Frid

Det har säkerligen inte undgått många att allas vår Sten Andersson har avlidit. Det har skrivits så många vackra ord på olika forum och bloggar och jag kan intyga att de är sanna. Sten var en underbar människa som var rak och ärlig. Han kommer alltid att ha en plats i SD:s historieböcker under avsnittet betydelsefulla personer.

Vila i frid min vän!

17 augusti 2010

Tidig morgon idag för avfärd till Vetlanda och senare Värnamo. Nu är det sista veckan jag har inplanerade torgmöten, marknader mm. Sen kör jag för fullt på hemmaplan om inget annat dyker upp.

14 augusti 2010

Högre makter gillar SD

Det är helt otroligt viken tur vi hade igår, eller är det så att högre makter vill se till att SD får ut sitt budskap? Anledningen till min undran är att under vår bilfärd upp till Tranås så öste regnet ner och vi övervägde att inte hålla torgmöte, men väl framme så blev det uppehåll i exakt så lång tid som torgmötet hölls. I störtregn kör vi så till Huskvarna men hinner vi bara parkera innan regnuppehållet var ett faktum. Vågar jag skriva att 5 min efter det att vi lämnat staden så kom regnet igen? Nu skall jag äta en god hotellfrukost.

13 augusti 2010

Ny småladsturné

Jaha, då man man inte varit här på ett tag, men tro inte att jag ligger på latsidan för det :-) Under tiden har det hänt massor av politiskt aktivitet inte minst Jimmie Åkessons klockrena sommartal, efterföljande festligheter och partistyrelseträff dagen därpå. Just nu är vi många som träffas dagligen på Sydkansliet och packar, klistrar och stämplar vykort till utskick, vi har fruktansvärt roligt ihop och motivationen och engagemanget stiger för varje dag som går.
Om 4,5 timmar skall jag stiga upp igen (om jag hinner lägga mig) för att köra till Småland, i Sveriges för tillfället häftigaste bil, på torgmöte tillsammans med syds distriktordförande.

Som ni ser på bilen så är vägen redan utstakad, jag tar bara ett litet stopp i Småland först :-)

9 augusti 2010

Våga förändra! Sluta fega ur!

Jag vill ha ett rättvist samhälle, ett samhälle som hela tiden utvecklas. Jag vill ha ett samhälle som värnar om demokratin och som lyssnar på medborgarna.
Jag vill ha ett samhälle som gör prioriteringar utifrån befolkningens önskemål.
Jag vill ha ett samhälle där jag kan känna mig trygg inför min ålderdom och inför mina barns uppväxt.

Övriga partier stoppar gärna huvudet i sanden och vågar inte förändra, vågar inte satsa på något nytt utav rädsla att tappa någon väljargrupp. Skall vi lyckas utveckla Sverige så krävs det att vi gör stora omprioriteringar, vågar satsa på något nytt och inte minst vågar avsluta sådana ”projekt” som vi anser inte haft den effekt som vi förväntat oss. Det är många gånger här det blir stopp. Att avsluta något kan ju innebära att någon väljargrupp blir missnöjd och den risken vågar de andra partierna inte ta. Så länge den rädslan inte övervinns så kommer vi inte att utveckla vårt samhälle och definitivt inte vårt Sverige. Think outside the box!!

Vi vill, vi kan, VI VÅGAR!!
En röst på Sverigedemokraterna är en röst på ett rättvist samhälle.

5 augusti 2010

Två torgmöten avklarade

Idag har 2 utav veckans torgmöten avklarats. Först ut var Landskrona, där det var en stor uppslutning på torget. En del kom fram efteråt och ställde frågor. Distriktsordförande Jens Leandersson ställde frågor till mig och Landskronas ordförande Stefan Olsson. Stefan redogjorde kortfattat för SD Landskronas fokusområden och själv så pratade jag om SD:s fokusområden i rikspolitiken. Nästa anhalt var Ängelholm  och jag och Jens åkte dit för att möta lokalpolitikern Patrik Olsson, även här var intresset stort.

Dagen har varit intensiv men rolig. Det är alltid kul att träffa lite partikamrater. I övrigt så har jag inte hunnit med så mycket mer idag men jag kan rekomendera er att läsa denna artikel

Landskronas lokaltidning skriver om SD idag och dessutom har jag har tillsammans med SD Helsingborgs  Kaarina Andersson en insändare om äldrepolitiken.

3 augusti 2010

Mötesturné

Då var det dags för ännu en intensiv vecka med torgmöte. Denna vecka kommer jag att hålla torgmöte på inte mindre än 6 olika ställen fram till fredag. Lördag är det dags för Jimmies sommartal och på söndag så har partistyrelsen möte. Men det underlättar att veta att jag inte är ensam om att jobba hårt, jag får dagliga rapporter om en massa olika aktiviteter runt om i landet.

Det underlättar också att läsa senaste opinionsundersökningen där SD får 6,5 procent, vilket också ger oss en vågmästarroll. Detta visar hur viktigt vårt arbete är på alla nivåer. När det är så jämnt mellan blocken så är varje vunnen röst värd jättemycket. Det blir viktigare än någonsin att göra sin röst hörd, och viktigare än någonsin att vi verkligen möter väljarna lyssnar och svarar på frågor. Vi får inte komma in i de andra partiernas jargong och klaga på vad andra gör för fel, tala om varför man inte skall rösta på det ena eller andra partiet, helt utan att förmedla vad och hur de själv vill förändra. Vi måste fortsätta att presentera vår politik och visa att vi är ett fullvärdigt alternativ till de etablerade partierna.

Nyheter, svek och påhopp

Det händer mycket i den politiska världen för tillfället, både för egen del och rent allmänt. Själv har jag ännu en liten torgmötesturné på gång, där jag verkligen glänser. Det är nämligen jag som har koll på ljudutrustningen och hur den kopplas, det känns ganska fräckt bland alla killar.

Annat som händer är att det är på tapeten att diskutera romernas situation i Sverige och i detta ämne har även jag uttalat mig.

Pensionärerna verkar bli den grupp som de olika partierna försöker flörta med inför valet, men vad är flörten egentligen värd för dem? KD:s partiledare Göran Hägglund vill sänka skatten för pensioner med 2,5 miljarder nästa år, vilket är jättebra men hur trovärdigt är det egentligen?
Vi minns KD:s flört med barnfamiljer och personer bosatta i glesbygden inför valet 2006 när de utlovade sänkt bensinskatt? Alla vet vi ju hur det gick med det löftet. Nu försöker man attrahera en annan grupp eftersom förtroendet förmodligen är förbrukat i de grupper som lät sig ”luras” 2006.

Årets valrörelse kommer med största sannolikhet innehålla massor av smutskastning framförallt kommer SD att smutskastas och misskrediteras. Tv 4 är i ropet att dra igång det hela genom att sända en dokumentär om Sverigedemokraternas väljare skapad av journalisten och författaren Lena Sundström. Lena menar att medierna pratat oproportionerligt mycket om Sverigedemokraterna. Därför handlar hennes dokumentär inte om partiet, utan om våra väljare. Utifrån detta kommer hon förmodligen att sätta sin etikett på SD som parti, ännu en gång.

KDU skulle dela ut valmaterial vid järnvägsstationen i Lund men de blev  trakasserade av en grupp svartklädda killar. Valarbetarna tvingades fly från platsen.
Sådana händelser är tyvärr SD:s vardag och nu verkar det ha spridit sig. Hur långt skall det gå och vad är egentligen syftet, att alla skall tycka likadant? Jo, det är ju en snygg demokrati. Denna typ av händelser måste få ett slut och åsiktsfriheten måste få större spelrum.

1 augusti 2010

Vilodag

Ja, det är tänkt att söndagen skall vara en vilodag men den används utav mig för att hinna med allt som jag fått försaka under veckodagarna. Umgås med familj, städa, fixa i trädgården, sortera papper mm. Samtidigt så är detta en viss vila för sinnet då det är jobbigt att ha ogjorda saker hängande över sig och ha dåligt samvete för att man inte ägnat barnen den tid de förtjänar. Att bara få vara hemma med familjen kan väl godkännas som en viss vila? Nästa vecka är fullspikad så jag njuter till fullo idag. Söndagssteken är påbörjad och potatis är uppgrävt.  Politiskt så har det varit en intressant vecka som gått och jag återkommer med reflektioner kring det.